Vrtci Škofja Loka

Z vrtcem Škofja Loka smo se dogovorili za sodelovanje pri preventivi in preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in zaščiti zaposlenih. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije se 80% nalezljivih bolezni  širi s stikom rok, ki so bile izpostavljene okužbi. Zato je umivanje in razkuževanje rok najboljša zaščita pred okužbo.
Vrtci so okolje kjer je tveganje za okužbo, zaradi narave dela, še posebaj veliko. Zato smo se odločili da bomo poskrbeli za ustrezno zaščito zaposlenih in staršev. Samo umivanje rok z milom v večini primerov ne uniči vseh virusov in bakterij, zato smo Vrtcu Škofja Loka omogočili brezplačno testiranje senzorskih dozatorjev in razkužila Germstar.

Testiranje smo začeli izvajati v vseh enotah vrtca ne glede na starostno skupino otrok, ki jo obiskujejo. Testiranje so izvedle vzgojiteljice same, ker so pri svojem delu vsakodnevno izpostavljene, bruhanju, fekalijam in slini. Težavo pa so jim povzročala tudi razkužila v gelu, ki so se prepočasi vpijala v kožo in so izsuševale roke, zato jih vzgojiteljice enostavno niso uporabljale.
Osnovna zahteva je bila hitra in učinkovita zaščita po sprejemljivi ceni, ki ne izsušuje rok in nudi zaščito dalj časa. Zato smo jim omogočili testiranje enega najboljših razkužil na našem tržišču v kombinaciji s hitrimi senzorskimi dozatorji. Z razkužilom, ki ga je razvilo podjetje Binderbauer Oharmaceuticals smo dosegli trajno zaščito, nego in učinkovitost:
-razkužilo uniči 99,9% vseh virusov, bakterij in gljiv
-zagotavlja do tri ure zaščite
-ne izsušuje rok
-je dermatološko testirano
-naravni emolienti zagotavljao nego rokS sistemom senzorskih dozatorjev smo preprečili navzkrižno okužbo, saj je uporaba brez stika z dozatorjem in predvsem zelo hitro razkuževanje rok. Hitrost in enostavnost uporabe Germstarjevih dozatorjev sta pomebni zaradi otrok, ki so nenehno v gibanju zato vzgojiteljice nimajo velik časa za razkuževanje. Ker je razkužilo tekoče in hitro hlapljivo zadostuje že 20 sekund in roke so razkužene in zaščitene.

Z rednim razkuževanjem rok dosežemo tudi manjšo porabo vode in papirnatih brisač, saj za razkuževanje voda ni potrebna razkužilo pa izhlapi.

Po testiranju so vse vzgojiteljice z veselje potrdile da je Germstar prava rešitev, saj zadosti vsem kriterijem. Sedaj z veseljem ugotavljamo, da se razkužila tudi zares uporabljao in nudijo zaščito. Po uspešnem testu smo Vrtcu Škofja Loka podarili 32 dozatorjev G2 in uredili zaščito po vseh enotah.