Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja
Zadnja osvežitev: 15.04.2020

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine germstar.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino germstar.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje MJ SPIRIT d.o.o., Tehnološki park 22A, 1000 Ljubljana, matična številka: 6969151000, davčna številka: SI93828314 ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali germstar).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine germstar.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med germstar.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na sedežu MJ Spirit d.o.o.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim obiskom spletne trgovine germstar.si postane obiskovalec gost germstar.si. Gost (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini germstar.si.

Enkratni vpis kot gost germstar.si pa je omogočen samo prek spleta.

Za nakup ni potrebna registracija

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@mimovrste.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup artiklov, ki so na zalogi , je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino germstar.si in sicer po Redni ceni preko elektronske pošte na prodaja@germstar.si.

Dostopnost informacij

germstar.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

podatke o podjetju MJ Spirit d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba germstar.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cena v spletni trgovini germstar.si je prikazana kot cena. Cena velja za vse uporabnike germstar.si. Z enkratnim vpisom v spletno trgovino ste gost germstar.si.
Redna cena je cena, ki velja za neregistrirane uporabnike, ki gosti germstar.si in želijo kljub temu opraviti nakup v spletni trgovini germstar.si

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med germstar.si in kupcem je v spletni trgovini germstar.si sklenjena v trenutku, ko germstar.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z številko naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za germstar.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku germstar.si.

Načini plačila

germstar.si omogoča naslednje načine plačila:

z gotovino ob prevzemu*
z nakazilom na račun MJ Spirit d.o.o. po ponudbi/predračunu**

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun MJ Spirit d.o.o. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri plačilu nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na narocila@germstar.si za vračila kupnine.

Izdaja računa

germstar.si po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in v natisnjeni papirni obliki poleg kupljenega artikla. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo germstar.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.