Varovanje podatkov

Zadnja osvežitev: 11. narec 2016
Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj Spletne Trgovine Germstar, MJ Spirit d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Germstar (www.germstar.si) zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte,
kontaktno telefonsko številko,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Germstar.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Germstar shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Germstar (www.germstar.si) shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj Germstar lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj Spletne Trgovine Germstar podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih Germstar (www.germstar.si) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Germstar.

O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

Piškotki Germstar

Ime: PHPSESSID
Namen: za vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov

Ime: userid; userid_key; _mvuser
Namen: identifikacija registriranega/prijavljenega uporabnika

Ime: _pr
Namen: ocenjevanje izdelkov

Ime: rate_item:
Namen: shranjevanje ocene artikla

Ime: katalog_view
Namen: izboljšanje funkcionalnosti pogleda

Ime: katalog_bundlemaker
Namen: evidentiranje ogleda posebne ponudbe

Ime: cc_cookie_accept; cc_cookie_decline
Namen: preverjanje potrditve piškotkov

Piškotki naših partnerjev:
Ime: TRADEDOUBLER
Namen: beleženje prodaje preko oglasov
Podjetje: TradeDoubler

Ime: _utma; _utmb; _utmc; _utmv; _utmz
Namen: statistika ogledov spletne strani
Podjetje: Google Analytics