Veterinarska ambulanta VET-MED

V Veterinarski bolnici Šentjur, nudijo široko paleto storitev od brezplačnih letnih pregledov psov Zavoda PET, preko laboratorijskih preiskav do zdravljenja z matičnimi celicami.
Strokovno in prijazno osebje v Ambulanti VET-MED se zaveda pomembnosti razkuževanja rok za uspeh operacijskih posegov, zato so v svojo enoto v Ljubljani namestili senzorske dozatorje za razkuževanje rok. Dozatorje so namestili ob vhodu v operacijsko sobo in v operacijsko sobo.

Namestitvi se razlikujeta v višini namestitve dozatorjev. Dozator ob vhodu je nameščen niže saj služi le razkuževanju zapestnega dela rok, ki zadostuje za vstop v operacijsko sobo. Dozator v operacijski sobi je nameščen nekoliko višje, ker si mora medicinsko osebje pred posegom razkužiti roke vse do komolcev.

Temu primerno je nastavljena tudi količina brizga, saj je za rzkuževanje cele površine roke do komolcev, potrebna večja količina razkužila. Z uporabo senzorskih dozatorjev Germstar, je proces razkuževanja zelo poenostavljen, saj se brizg sproži sam ob prisotnosti rok, zato pritiskanje s komolcem ali roko ni potrebno. Pravilna nastavitev brizga poskrbi za zadostno količino razkužila, ki se nato vtre v roke. Kljub pogostemu razkuževanju, roke nikoli niso izsušene, saj razkužilna tekočina narejena iz najboljših naravnih sestavin in dermatološko testirana.