Umazanija na denarju in hrani

Se vam je že kdaj zgodilo da ste imeli prebavne težave, pa niste vedeli zakaj. Iskanje razloga ste verjetno osredotočilo na hrano, ki ste jo zaužili tisti dan. Pa ste pomislili, da se bakterija, ki je povzročila vaše slabo počutje ne skriva v hrani, ampak v sredstvu s katerim ste jo plačali?

Zadnje raziskave so pokazale da se v povprečju na bankovcih nahaja do 26 tisoč bakterij. Da, na bankovcih se poleg ostankov kokaina nahajajo tudi bakterije, ki nanje pridejo iz rok (ali nosov) uporabnikov in se ob ponovnem stiku zopet prenesejo na roke. Američani 90% vseh bankovcev zatlačijo tudi v nos, v Evropi pa v tej folklori prednjačijo Španci. Na denarju se skriva več nevarnosti kot na ročaju nakupovalnega vozička.

V Ameriki so ugotovili da se na bankovcih, ki so krožili po lokalih s hitro hrano, nahajajo prava gojišča fekalnih bakterij, ki lahko povzročijo zastrupitev s hrano. Na nekaterih bankovcih so se nahajale tudi bakterije ki lahko povzročijo  pljučno infekcijo. Večina bakterij pa lahko povzroči probleme pri ljudjeh in otrocih z občutljivejšim imunskim sistemom (starejši in otroci).

Žal si, pa čeprav vsi vemo, da je denar umazan, le eden od petih ljudi umije roke ali uporabi razkužilo za roke, po rokovanju z denarjem.Če imate denar, pa čeprav umazan in ga radi trošite, vam za preprečevanje neljubih posledic rokovanja z njim, priporočamo uporabo Germstar žepnih rzpršilcev z razkužilom. Žepni razpršilec je praktične velikosti in gre v vsako torbico ali žep. Germstar razkužilo ob stiku uniči 99,99% vseh prenosljivih bakterij in poskrbi za dobro počutje, kljub umazanemu denarju. Paketi za osebno nego s svojo obliko in funkcionalnostjo, pripomorejo k pogostejšemu razkuževanju rok.