Tvegano nakupovanje

Kot se za Američane spodobi, so naredili raziskavo in našli najbolj umazano stvar na svetu. To niso kljuke v javnih straniščih ali denar, ki je mimogrede zelo umazan, ampak kar ročaji nakupovalnih košar in vozičkov v nakupovalnih centrih. Na drugem mestu so se znašla letala in šele nato javna stranišča. Za slabo uvrstitev javnih stranišč je verjetno krivo dejstvo da upravljalci javnih stranišč, stranišča redno čistijo in razkužujejo. Kljub temu previdnost ni odveč.

Na kar 81 odstotkih ročajev nakupovalnih vozičkov so našli bakterije, ki so lahko škodljive ljudem. V 50 odstotkih se je ročajev držala bakterija E. Coli. Fekalnih bakterij pa je več kot na javnih straniščih. Šokira podatek da so ročaju nakupovalnih vozičkov ali košar okuženi tudi po več tednov, saj se jih trgovci še niso navadili razkuževati. Ker so nakupovalni centri dejansko centri za razvoj nevarnih bakterij, bi na ta dejstva morali biti pozorni predvsem starši, saj se njihovi malčki z veseljem prevažajo v nakupovalnih vozičkih.

Ker previdnost ni odveč in ker trgovci skrbijo le za zdravo hrano, lahko za svoje zdravje in zdravje svojih nadebudnih malčkov poskrbite sami. Priporočamo uporabo Germstar paketov za osebno nego, ki vsebujejo tudi žepne razpršilce za razkužilo. Žepni razpršilec je priročen in ga imate lahko vedno pri sebi, tudi v trgovini ali na wc-ju. Po nakupovanju ali uporabi javnega wc-ja, je dovolj 30 sekund in vaše roke bodo zopet čiste.