Razkuževanje rok v službi

Ker v službi in na poti preživimo čisto preveč časa, se moramo zavedati, da smo takrat tudi zelo izpostavljeni okužbam, ki so povezane s higieno rok. Kar 90 procentov sodelavcev se ne zaveda, pa čeprav je znanstveno dokazano, da je redno čiščenje in razkuževanje, najlažji in najbolj učinkovit način za preprečevanje okužb z virusi. Pa to niso kakšni ekzotični virusi, pač pa navaden prehlad in sezonska gripa. Verjetno jih je med njimi tudi veliko, ki si ne umijejo ali razkužijo rok po kašljanju ali uporabi službenega WC-ja.

Podatki bi pravzaprav morali skrbeti vodilne v podjetjih, ki bi si na zelo enostaven in poceni način olajšali življenje, povečali efektivo, zmanjšali režijo, dvignili dodano vrednost…. Veliko se da narediti že z ozaveščanjem ljudi, saj kar 80 procentov infekcij povzročijo virusi in klice ki pridejo na nas preko rok.

Roke bi si morali razkužiti ali umiti:
-pred obrokom ali pripravo hrane
-po stiku z glavnimi nosilci klic v pisarnah (tipkovnice, miške, telefoni, Telefoni mize, fotokopirni stroji, kavomati…)
-po kašlanju
-po stiku s telesnimi kapljevinami
-po brisanju nosa
-po in pred stikom s surovo hrano

Kaj lahko storite sami?
-Redno razkužujte roke. Najbolj praktično je razkuževanje s spreji, ker ne potrebujemo dostopa do vode in mila.
-Roke umivajte vsaj 30 sekund
-Vedno uporabljajte čiste brisače
-Izogibajte se prehranjevanju za pisalno mizo
-Redno čistite mizo, miško, tipkovnico….

Germstar brestični sistemi za razkuževanje in umivanje rok, so preprosti za uporabo in spodbujajo umivanje in razkuževanje rok. Dokazano pripomore k 50 procentnemu porast razkuževanja in umivanja rok.

Z rokami držite zdravje!

Več si lahko preberete na strani Dezinfekcijskega društva Slovenije