Nakup dozatorja za razkuževanje rok

V prihodnjih dneh bomo objavili nekaj člankov, ki vam bodo pomagala pri izbiri in nakupu pravih dozatorjev ter tekočin za razkuževnje ali umivanje rok. V člankih se bomo posvetili lastnostim, ki jih morajo imeti dozatorji in sredstva za razkuževanje in umivanje rok. Pravilna izbira dozatorja in tekočine vam lahko prihrani marsikatero težavo in veliko denarja. Seveda pa se je najprej potrebno zavedati da redna uporaba zagotavlja najboljšo preventivo in zaščito pred nalezljivimi boleznimi.

Čiste roke zdrav nasmeh

Senzorski ali ročni dozator?

Vsekakor priporočamo nakup senzorskih dozatorjev. Senzorski dozatorji so v osnovi dražji, vendar se investicija v senzorski sistem garantirano povrne. Pri ročnih dozatorjih je doziranje prepuščeno občutku in volji uporabnikov, ki običajno pritisnejo gumb ali ročico vsaj dvakrat in s tem poskrbijo za preveliko porabo tekočine.

Enostavno Germstar

Prednost senzorskih dozatorjev je nastavljiva količina sredstva ki je potrebna za umivanje rok. Senzorski dozatorji omogočajo nastavitev optimalne količine doziranja in s tem kontrolo porabe. Glede na naše izkušnje je s senzorskimi dozatorji Germstar možno doseči do 50 procentov manjšo porabo sredstev za razkuževanje rok ali mila. Običajno že nastavljena minimalna količina zadostuje za neoporečno čistočo rok. Nastavitev pa je odvisna tudi od namena uporabe, kot bomo videli kasneje.

Senzorski dozator Germstar

Nastavitev količine je uporabna tudi v kirurgiji kjer je potrebno razkužiti roke vse do komolcev. Zadostno količino tekočine zagotovi nastavitev na 3 ali 5 ml tekočine. Uporaba senzorskega dozatorja poskrbi za udobno uporabo in doziranje, saj je potrebno le nastaviti dlan v katero brizgne tekočina, ki jo nato enostavno vtremo v roke. Razkuževanje ne zahteva nobenega pritiskanja z dlanjo ali komolcem, ki je običajno v kirurgiji. S tem se izognemo tudi kontaminaciji samega dozatorja, ki se ga z rokami ob razkuževanju in umivanju ne dotikamo.