Izognite se gripi

Nekaj enostavnih preventivnih ukrepov za zaščito pred gripo

Sezona gripe je na višku ali pa ga bo dosegla v prihodnjih dneh, zato ne bo odveč če na kratko ponovimo nekaj preventivnih ukrepov za zaščito pred to nadlogo.

Preventivni ukrepi pred okužbo z virusom gripe:

1. redno umivanje – dezinfekcija rok,
2. izogibajte se stiku z zbolelimi,
3. čim manj se dotikajte oči, nosa in ust

Razkužilo za roke je poleg rednega umivanja, najboljši način za preprečevanje okužbe in širjenja okužbe. V vseh podjetjih bi morali poskrbeti za možnost dezinfekcije rok z učinkovitim in dermatološkim dezinfekcijskim sredstvom. Germstar senzorski dozatorji poskrbijo za enostavno in hitro dezinfekcijo rok.

Virus gripe izven telesa preživi od pol dneva do dveh dni. Ljubi trde in gladke površine (plastiko, kovino, lakiran les) vlago in dokaj nizke temperature. Zato je v zimskem času preventiva še kako pomembna in potrebna. S preventivo boste poskrbeli tudi za varnost in dobro počutje ljudi okoli sebe.

Okužba z novim virusom gripe se širi kapljično s kašljanjem ali kihanjem prek neposrednega ali s posrednega stika z respiratornimi izločki okužene osebe. Z doslednim izvajanjem navedenih preventivnih ukrepov lahko možnost okužbe precej zmanjšamo.

Preventivno jemanje protivirusnih zdravil (na primer Tamifluja) ni smiselno!