Food Transfer Protocol

Food Transfer Protocol ali na kratko restavracija FTP

Najnovejš pridobitev Tehnološkega parka v Ljubljani je restavracija FTP. Že sama kratica imena FTP, ki v računalniškem jeziku označuje protokol za prenos datotek (File Transfer Protocol), v novi izpeljanki označuje protokol za prenos oziroma dostavo hrane, torej Food Transfer Protocol.

Osnovna ideja interierja, ki je v središču centra za razvoj vrhunskega podjetništva, je bila oblikovati odprt in razgiban prostor v slogu industrial z metropolitanskim pridihom. Lastnika sta ideje za ureditev nabirala v prestolnicah po vsem svetu. Skupno vsem je skrb za gosta in skrb za njegovo dobro počutje. V ta sektor pa sodi tudi najboljša možna skrb za higieno in ob tem skrb za nezmanjšano udobje gostov. V FTP so se zato odločili za Germstarjeve senzorske dozatorje in najboljša mila ter razkužila. Dozatorji se neopazno stapljajo z zgodbo interierja in hkrati poskrbijo za dobro počutje gostov.

Trend skrbi za varnost in preventivo, ki sta povezana s čistočo rok, so začeli v restavracijah Špar, kjer lahko ob priboru opazite visoke podstavke z dozatorji za raskužilo. V FTP so to skrb nadgradili še s higieno po obroku.