Preventiva in preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, sta vedno pomebnejša dejavnika za zdravje in počutje  v podjetjih z veliko zaposlenimi.  Po raziskavah svetovne zdravstvene organizacije, se 80 procentov nalezljivih bolezni širi preko rok oziroma s stikom z okuženo osebo ali površino. Da, tudi površine so rizični dejavnik, saj lahko nekateri virusi in bakterije izven človeškega telesa preživijo tudi do dva dni.

Zaradi omenjenih razlogov so v Domelu eni prvih v Sloveniji začeli projekt za preventivo, izboljšanje zdravja in počutja zaposlenih. Kot del projekta za preventivo izboljšanje zdravja in počutja zaposlenih so uvedli preventivno razkuževanje rok. Kvalitetno razkužilo poskrbi za zaščito pred nalezljivimi boleznimi. Za hitro in učinkovito razkuževanje rok so na vse vhode postavili senzorske dozatorje. Brezstični dozatorji so enostavni in hitri za uporabo, kar dviga učinkovitost. Cilj je do 20 procentno zmanjšanje izostankov zaradi nalezljivih bolezni. S senzorskim sistemom brizga razkužila, poskrbijo, da ne pride do navzkrižne kontaminacije. Zelo kvaliteno razkužilo proizvajalca  Binderbauer Pharmaceuticals poskrbi za zaščito rok, ki traja tudi do tri ure . Razkužilo je bolnišnične kakovosti in hkrati neguje roke in skrbi za udobno zaščito. Sistem nastavljivega doziranja poskrbi za minimalno porabo dezinfekcijskega sredstva in optimalni učinek. Dezinfekcijsko sredstvo Germstar Original uniči 99,9% vseh virusov, bakterij in gljiv. Sestavljeno je iz naravnih sestavin, po uporabi pa lahko vrečko vržemo v smeti s plastiko ali embalažo. Razkužilo je dermatološko testirano, ne izsušuje rok in jih hkrati z zaščito tudi neguje.

Kdaj je najbolj potrebno poskrbeti za čiste roke?

Pred prihodom v službo, smo običajno izpostavljeni virusom ali bacilom v: vrtcih, javnih prevoznih sredstvih, bolnišnicah, trgovinah… Zato je telo pomembno da si že na vhodu v podjetje razkužimo roke in s tem preprečimo vdor virusom in bacilom v podjetje. S premišljeno uporabo razkužil lahko zaščitimo sebe in druge v svojem podjetju.

Za varno in čisto delovno mesto je najbolje da si roke razkužimo:
-pred prihodom na delovno mesto
-po kašljanju
-pred jedjo
-po obisku toaletnih prostorov
-po stiku z bolnikom
-po stiku z živalmi

Razkuževanje je bolj pogosto, kadar razsajajo viroze pa naj gre za obolenja dihal ali pa prebavnega trakta. V obeh primerih bolezen pride do ust preko rok ki so bile v stiku s okuženo površino ali osebo.